Hoofdsponsor Snertloop:

Wie is online:

We hebben 263 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 RT @NieuwleusenCity: Hardlopen in de natuur bij de Zwarte Dennen Cross #Nieuwleusen #ZwarteDennen #Hardlopen - @LoopgroepAG85 https://t.c…
nov 11replyretweet
LoopgroepAG85 RT @Hardloopnieuws: Zwarte Dennen Cross: hardlopen in de natuur - https://t.co/SYOKU37r1Y - Fotocredit Geert KleisSTAPHORST – Bos Bedden Lo…
nov 11replyretweet
LoopgroepAG85 Bennie Akkerman in actie in Rijssen https://t.co/w4I6vKytsh
nov 10replyretweet
LoopgroepAG85 Snelle tijden en clubrecord bij Zandenplasloop in Nunspeet https://t.co/m887ppvkbG https://t.co/nehaCzw4bH
nov 10replyretweet
LoopgroepAG85 Karlo Hoeve bij Run by Night in Barneveld https://t.co/tundCNGNxm
nov 10replyretweet

Verslag Snertloop 2014

De derde editie van de Snertloop in Nieuwleusen kan als zeer succesvol in de boeken. Mede dankzij de goede weersomstandigheden stonden er maar liefst 232 deelnemers aan de start en dat was beduidend meer dan de 128 van vorig jaar.

De prestatieloop, traditiegetrouw voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van S.V. Nieuwleusen, werd georganiseerd door de supportersvereniging van de voetbalvereniging in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG ’85. Het was een drukte van jewelste bij de inschrijving in het clubhuis van S.V. Nieuwleusen. Vooral de 5 km was met 157 deelnemers heel populair. Ook was er veel belangstelling voor de wandelroutes van 5 en 10 km die uitgezet waren voor de niet-hardlopers.

Het hoofdnummer, de 10 km, werd gewonnen door Henry Visscher uit Rouveen. Visscher, lid van AG ’85, legde de vier ronden af in een tijd van 36.27 minuten, een nieuw parcoursrecord. Tweede werd Gerard Dunnink uit Steenwijk met een tijd van 39.16 en Harold Engels uit Staphorst legde beslag op de derde plaats. Hij liep 39.24.

Bij de dames ging de overwinning evenals vorig jaar naar Mirella Makkinga, eveneens lid van AG ’85. De Nieuwleusense atlete verbrak met 43.08 haar eigen parcoursrecord. Heleen Eggink uit Nieuwleusen werd tweede met een tijd van 49.41 en AG-er Marry Marsman uit Nieuwleusen kwam als derde dame over de streep met een tijd van 49.56 minuten.

Ook de winnaar van de 5 km is lid van AG ’85. Bert de Boer uit Staphorst won vorig jaar de 10 km en wist nu de 5 km te winnen. Met 17.08 zette hij een scherp parcoursrecord neer. Harmen van der Wal uit Zuidwolde finishte als tweede in 17.45 en zijn plaatsgenoot Maarten van Dijk werd derde in 18.06 minuten.

Yvonne Meijer uit Witharen was de snelste dame op deze afstand. Met 19.06 ging ook hier het parcoursrecord aan flarden. AG-er Stéphanie Bergsma uit Nieuwleusen werd net als vorig jaar tweede. Zij zette een tijd neer van 21.09. Berber Bergsma uit het Friese Reduzum werd derde met een tijd van 21.43 minuten.

Voor de jeugd tot en met 12 jaar was er een parcours van 1,1 km uitgezet. De gebroeders Pim en Gijs Bakker waren niet voor niets uit Rijssen gekomen. Pim won het gevecht om de eerste plaats en met 4.03 was hij één seconde sneller dan zijn tweelingbroer Pim. De derde prijs was voor voetballer Mathijs Krul uit Nieuwleusen, hij finishte in 4.30 minuten.

Eva Spijkerman uit Punthorst was het snelste van de meiden. Met een tijd van 5.01 liet zij de concurrentie ver achter zich. Marieke Marsman en Elsa Kok werden tweede en derde, zij liepen allebei 5.26 minuten.

Klik hier voor alle uitslagen

Na afloop was er heerlijke snert voor elke deelnemer. De vele vrijwilligers van zowel S.V. Nieuwleusen als van Loopgroep AG ’85 zorgden er voor dat alles op rolletjes liep. Speaker Jan Otten praatte elke deelnemer enthousiast naar de eindstreep en het publiek genoot van de hardloopsport. Volgend jaar op de eerste zaterdag van het jaar is er ongetwijfeld weer een Snertloop in Nieuwleusen.

Klik hier voor de foto's van Maria en Bert de Roo

Klik hier voor de foto's van Gerrit Schuitema

Klik hier voor de foto's van Vechtdal Centraal