Hoofdsponsor Snertloop:

Wie is online:

We hebben 340 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 RT @NieuwleusenCity: Hardlopen in de natuur bij de Zwarte Dennen Cross #Nieuwleusen #ZwarteDennen #Hardlopen - @LoopgroepAG85 https://t.c…
nov 11replyretweet
LoopgroepAG85 RT @Hardloopnieuws: Zwarte Dennen Cross: hardlopen in de natuur - https://t.co/SYOKU37r1Y - Fotocredit Geert KleisSTAPHORST – Bos Bedden Lo…
nov 11replyretweet
LoopgroepAG85 Bennie Akkerman in actie in Rijssen https://t.co/w4I6vKytsh
nov 10replyretweet
LoopgroepAG85 Snelle tijden en clubrecord bij Zandenplasloop in Nunspeet https://t.co/m887ppvkbG https://t.co/nehaCzw4bH
nov 10replyretweet
LoopgroepAG85 Karlo Hoeve bij Run by Night in Barneveld https://t.co/tundCNGNxm
nov 10replyretweet

Verslag Snertloop 2016

De vijfde editie van de Snertloop in Nieuwleusen, georganiseerd door de supportersvereniging van SV Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG’85, was met 180 deelnemers weer een daverend succes. Met Herman Vrieling als speaker werden er prima tijden gelopen.

Zoals gewoonlijk was de wedstrijd over 5 kilometer het drukst bezet. De strijd om de zege ging tussen Mark Hakbijl uit Zwolle en Kasper Bisschop uit Staphorst. Hakbijl versloeg de hardloper van AG’85 in de sprint en won met een tijd van 17.39 minuten. Bisschop noteerde 17.41. De derde prijs was voor AG’er Michiel Veldman uit Nieuwleusen. Hij finishte na 17.49 minuten.
Van de dames was Yvonne Meijer de snelste. De atlete uit Witharen legde het parcours af in 19.11 minuten. De Nieuwleusense Stéphanie Bergsma van AG’85 legde beslag op de tweede plaats met een tijd van 20.59. Tineke Schutte uit Ommen werd derde met een tijd van 24.04.
De prijs voor de snelste voetballer van SV Nieuwleusen ging naar Rick Jansen. Hij liep een tijd van 19.12.

De wedstrijd over 10 km werd eveneens beslist met een eindsprint. Jeroen Bonhof uit Raalte en Dick van Os uit Zwolle legden de vier ronden gezamenlijk af. Bonhof won de eindsprint en finishte in 38.13 minuten. Van Os klokte een tijd van 38.14. De derde plaats werd opgeëist door Martijn Dekker. De Dalfsenaar liep 38.50.

De strijd bij de dames was niet zo spannend. Denise van Elk, een in Hamburg wonende Nederlandse, was oppermachtig. Met een tijd van 42.44 liet zij haar concurrenten ver achter zich. De tweede plaats was voor Esther Kooiker uit Staphorst. De AG-atlete liep een tijd van 45.24. Sandra Pasman uit Nieuwleusen, eveneens lid van AG’85 won de derde prijs met een tijd van 46.38.
Rob Goutbeek won met een tijd van 39.48 de prijs voor de snelste voetballer van SV Nieuwleusen op deze afstand.

De jeugd tot en met 12 jaar liep een wedstrijd over ruim een kilometer. De talentvolle Britt Roos uit Ruinen liet iedereen haar hielen zien. Met een tijd van 3.58 kwam zij als eerste van iedereen binnen en verpulverde het parcoursrecord voor meisjes met maar liefst 51 seconden. Ook zat zij nog 5 seconden onder het parcoursrecord van de jongens. Vincent Derksen uit Epe kwam als eerst jongen over de streep. Met een tijd van 4.10 was hij 4 seconden sneller dan Wouter Seppenwoolde uit Rijssen die tweede werd. Derde bij de jongens was Jim Marsman uit Nieuwleusen. Hij liep 4.30. Zijn zus Marieke werd tweede van de meiden. Met een tijd van 4.48 had zij twee seconden voorsprong op Esmee Vis uit Wezep die derde werd.

Voor de wandelaars waren er prachtige routes uitgezet van 5 en 10 km. Zo’n 20 liefhebbers maakten hier gebruik van. Na afloop kon iedereen genieten van een lekkere kop snert en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. Dit was mede te danken aan de vele vrijwilligers en ook aan Payned Payrolling BV die het elektronische tijdwaarnemingssysteem had gesponsord.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's van Maria de Roo

Klik hier voor de foto's van Toli Schanssema