Hoofdsponsor Snertloop:

Wie is online:

We hebben 117 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 RT @NieuwleusenCity: De Prestaties van Loopgroep AG '85 van deze week #Nieuwleusen #hardlopen https://t.co/2dcXaxWW21
17hreplyretweet
LoopgroepAG85 RT @henryvisscher: @RUNWINSCHOTEN, editie 44. De oudste ultraloop van NL met dit jaar deelname uit 16 landen. De wedstrijd is tevens decor…
17hreplyretweet
LoopgroepAG85 RT @Hardloopnieuws: Saskia Schutte en Henry Visscher winnen 10 kilometer Oranjeloop Nieuwleusen (video) - https://t.co/AdRCH6mTsa - De acht…
LoopgroepAG85 RT @MeppelerCourant: Recordaantal deelnemers bij Oranjeloop in Nieuwleusen: Nieuwleusen - De achtste editie van de O ... https://t.co/H7m5D

Verslag Snertloop 2019

De achtste editie van de Snertloop in Nieuwleusen, georganiseerd door de supportersvereniging van SV Nieuwleusen in samenwerking met Bos Bedden Loopgroep AG ’85, kan met 146 deelnemers weer een succes genoemd worden. Met Herman Vrieling als speaker werden er prima tijden gelopen.

Deelnemers konden kiezen uit de afstanden 2½, 5 of 10 km en zij startten allemaal tegelijk voor 1, 2 of 4 ronden door Nieuwleusen. Kasper Bisschop, lid van AG ’85, nam vanaf de start de kop en werd met een tijd van 36.09 minuten winnaar van de 10 km. Rob Goutbeek uit Zwolle legde beslag op de tweede plaats. De voormalige voetballer van S.V. Nieuwleusen klokte een tijd van 36.19 minuten. Ronald Kooyman uit Dalfsen werd derde met een tijd van 39.59 minuten. Petra Hasper uit Meppel was de snelste dame op de 10 km. Zij legde de vier ronden af in 41.26. AG’er Sandra Pasman uit Nieuwleusen werd tweede met 47.39 en de derde plaats was voor Natascha Groels uit Nieuwleusen. Zij finishte na 51.43 minuten.

Zoals gewoonlijk was de wedstrijd over 5 kilometer het drukst bezet. De overwinning ging naar Remy Sijbom uit Nieuwleusen. Hij was met een tijd van 19.11 vijf seconden sneller dan de nummer twee, Niko van der Sluis uit Staphorst. Vlak daarachter pakte Edwin van Leussen uit Berkum de derde plaats. De AG’er liep een tijd van 19.19 minuten. Bij de dames bestond het podium geheel uit leden van AG ’85. D winst ging naar Rianne Niewold uit Punthorst. Zij zette een tijd van 21.19 op de klokken. Corina Wierbos uit Nieuwleusen werd met een tijd van 22.35 tweede. De derde plaats was voor Germien Krul, eveneens uit Nieuwleusen, met een tijd van 22.56 minuten.

De 2½ km werd gewonnen door Moniek Spijkers van S.V. Nieuwleusen M15-1. Zij liep een tijd van 12.24. Tweede en derde werden haar teamgenootjes Marion Veerman en Amber Gerrits in respectievelijk 12.37 en 12.54 minuten. Bij de jongens was Jesse Stuiver uit Jubbega zijn broertje Silvan nét voor. Beiden hadden een tijd van 16.16 minuten. Sem Eikelboom werd derde met een tijd van 28.41.

De jeugd tot en met 12 jaar liep een wedstrijd over ruim een kilometer. Maikel Potkamp kwam als eerste over de streep met een tijd van 4.04 minuten. Van de meisjes was Jasmijn Lamberink uit Gramsbergen de snelste. Zij liet de klok stoppen na 4.43 minuten.

Voor de wandelaars waren er prachtige routes uitgezet van 5 en 10 km. Zo’n 10 liefhebbers maakten hier gebruik van. Na afloop kon iedereen genieten van een lekkere kop snert en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. Dit was mede te danken aan de vele vrijwilligers en ook aan Aluvo die het elektronisch tijdwaarnemingssysteem had gesponsord. De netto-opbrengst zal ten goede komen aan het nieuwe clubhuis van S.V. Nieuwleusen.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto's gemaakt door Laura Krul

Klik hier voor de foto's gemaakt door Marcel van Saltbommel