LIV Halve Marathon van Nieuwleusen

Op zaterdag 20 april 2024 organiseert Bos Bedden Loopgroep AG '85 in samenwerking met Restaurant LIV de tweede editie van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen. Nieuw dit jaar is de Gebo Tours 4 Mijl van Nieuwleusen en de Bos Bedden Jeugd Run 1 km.

Programma

 Tijd Afstand Categorieën  Voorinschrijving Na-inschrijving 
 10.30 Bos Bedden Jeugd Run 1 km  jeugd t/m 12 jaar €   4,-  €   5,- 
 11.00 LIV Halve Marathon van Nieuwleusen vanaf 16 jaar € 12,-  € 14,- 
 11.10 Gebo Tours 4 Mijl van Nieuwleusen vanaf 13 jaar €   8,-  € 10,- 


Inschrijven

De inschrijving gaat open op maandag 19 februari 2024. Klik hier om je in te schrijven De inschrijving sluit op 19 april 2024 om 23.59 uur. LET OP: Na-inschrijven op de dag zelf is beperkt mogelijk en alleen digitaal! Het startnummer is op zaterdag 20 april vanaf 09.30 uur af te halen bij Restaurant LIV. Klik hier voor de deelnemerslijst van de halve marathon.

Goed doel
De LIV Halve Marathon steunt Team D211 (Alpe d’HuZes). Een groep van tien enthousiaste Nieuwleusenaren heeft het plan opgevat om op 6 juni 2024 lopend en fietsend de mythische Alpe D’Huez te beklimmen. De fietsers proberen om op één dag de alpenreus zes maal te beklimmen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte kanker. Ook drie lange afstandslopers maken deel uit van het team.

“Wij hebben het geluk dat we allemaal goed gezond zijn, we houden van de wandel- en wielersport. Niet iedereen heeft dat geluk en daarom willen wij onze gezondheid inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek”, aldus Marcel Brasjen, oprichter van Team D211.

Een extra reden dus om mee te doen!

Parcours halve marathon
Start en finish is aan het Oosteinde bij Restaurant LIV. Het parcours van één ronde gaat o.a. door het Staphorster staatsbos en is geheel verhard. LET OP: Met uitzondering van het start- en finishgebied is het parcours niet afgezet. Houd dus rekening met overige verkeersdeelnemers. Op drukke verkeerspunten zullen verkeersregelaars ingezet worden.

parcoursLIVHM

Parcours 4 Mijl

 

Parcours jeugdwedstrijden

1 kilometer:

 \

 

1 Mijl:

Kleedruimte
Bij Restaurant LIV is er een ruimte waar je je kan omkleden en waar kleding achtergelaten kan worden. Er zijn geen douches. Wel kan er gebruik gemaakt worden van de toiletten.

Routebeschrijving
De start en finish is bij Restaurant LIV, Burgemeester Backxlaan 2 in Nieuwleusen. In de nabije omgeving is er parkeergelegenheid bij de kerk en aan de Eikenlaan. Deelnemers uit de omgeving raden wij aan om met de fiets te komen.

Tijdregistratie
De LIV Halve Marathon van Nieuwleusen werkt met het IPICO Sports tijdregistratiesysteem van AV PEC. Het voordeel van dit systeem is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Het is een internationaal gebruikt systeem, onder andere gebruikt bij de marathons van London en Tokyo. De uitslagen worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl.

De chip wordt d.m.v. een tiewrap aan de veters bevestigd. Er kan niet met eigen chip gelopen worden. Na de wedstrijd dient de chip weer ingeleverd te worden. Voor een verloren chip wordt € 5,00 in rekening gebracht.

Prijzen
De drie eerste mannen en vrouwen ontvangen een prijs van Restaurant LIV. De prijsuitreiking is om 13.00 uur nabij de finish. Elke deelnemer ontvangt een medaille. 

Verzorging
Langs het parcours van de halve marathon zijn drie waterposten en bij de finish ontvangt iedereen een flesje water.

Speaker
Clubman Roel Poolman is dit jaar de speaker. Met zijn enthousiasme en humor zorgt hij er steevast voor dat elke deelnemer de finish over sprint.

Voorbereiding
Om deelnemers goed voor te bereiden op de halve marathon kunnen deelnemers (vanaf 16 jaar) elke maandag kosteloos meetrainen met Loopgroep AG '85. We verzamelen om 19.30 uur bij de ingang van Kulturhus De Spil aan de Kon. Julianalaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Afterparty
Na afloop zal het nog lang gezellig zijn bij Restaurant LIV met o.a. muziek. Hou de socials in de gaten!

Extra informatie
Uw deelname aan dit evenement geschiedt op eigen verantwoordelijkheid en risico. De organisatie vrijwaart zich van iedere aansprakelijkheid. Voor eventuele vragen of opmerkingen kunt u een mailtje sturen aan: info@ag85.nl.

Hoofdsponsor
In het natuurrijke Vechtdal vind je LIV! De nieuwste aanwinst van de omgeving die in mei 2022 haar deuren heeft geopend. Laat je verrassen door een smaakvolle lunch of diner, classy cocktails en het excentrieke design! Klik hier om een tafel te reserveren!

restaurantLIV

 

Gebo Tours is hét adres voor al je vervoer van A naar B. Denk bijvoorbeeld aan dagtochten, sportreizen, schoolreizen, bedrijfsuitjes en groepsreizen. In Nieuwleusen (bij Zwolle) is ons touringcarbedrijf gevestigd. De naam Gebo Tours staat garant voor een goede prijs/kwaliteitverhouding, snelle service en oplossingsgerichte medewerkers die meedenken vanuit een familiegedachte. Nét even anders dan anderen en daardoor altijd uniek maatwerk.