Hoofdsponsors Oranjeloop:

Sponsors Oranjeloop:

Vrienden van de Oranjeloop:

Klok Dakkapellen

Mulder Zaken Op Orde

Schildersbedrijf William Bredewold

Jellema Automatisering

Administratiekantoor JJ Koerhuis

 

 

Recordaantal deelnemers bij Oranjeloop in Nieuwleusen

De achtste editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen kende een recordaantal inschrijvingen. Exact 600 deelnemers werden door organisator Bos Bedden Loopgroep AG ‘85 ingeschreven voor deze prestatieloop als onderdeel van de Oranjefeesten. Dankzij de vele vrijwilligers waaronder de dames van Unicef Comité Nieuwleusen, werd het evenement een groot succes.

De wedstrijden begonnen met de Unicef Peuterrun, een wedstrijd over 200 meter voor kinderen tot en met 4 jaar. De jongste deelnemers moesten nog twee jaar worden en werden dan ook door een trotse vader of moeder geholpen. Onder begeleiding van het hilarische commentaar van speaker Henk Borgmeijer werd er gestreden om de bekers. Senn Bloemhof was de snelste jongen en Carmen Knol was, net als vorig jaar, het snelste meisje.

Daarna was het de beurt aan kinderen tot en met 9 jaar. Bijna honderd kinderen hadden zich hiervoor ingeschreven voor de Unicef Kidsrun over een afstand van 500 meter. Hierbij kwam een meisje als eerste over de finish. Ize Diepman uit Lemelerveld was enkele seconden sneller dan Brian Pastoor uit Hasselt die de snelste jongen was.

Bij de Schagen Infra Jeugd Run liepen de kinderen tot en met 12 jaar 1 mijl en de kinderen tot en met 16 jaar legden deze ronde tweemaal af. De 1 mijl werd bij de jongens gewonnen door Per Bakker uit Zwolle met een tijd van 5.37 minuten. Van de meisjes was Jasmijn Lamberink uit Hardenberg de snelste met een tijd van 6.10. Leonardo Hassing uit IJhorst won de 2 mijl met een tijd van 10.18. Het snelste meisje was Naomi Gooijer uit Zwolle met een tijd van 12.44.

De wedstrijd over 5 en 10 km startten vlak na elkaar zodat het publiek twee wedstrijden tegelijk kon volgen. Speaker Herman Weenink gaf hierbij vakkundig commentaar. Erik Leusink uit Punthorst had in het verleden al drie keer de 10 km op zijn naam geschreven maar nog nooit de 5 km. Dat lukte dit keer wel. Met een tijd van 16.06 was hij 20 seconden sneller dan Henk Smalbrugge uit Hasselt. Ingmar Kloek uit Dedemsvaart werd derde met 17.26. De 14-jarige Tess van Randtwijk was de snelste van de dames. De talentvolle atlete uit Apeldoorn legde de twee ronden af in een tijd van 17.55. Aline Kootstra uit Dalfsen werd tweede met een tijd van 18.03 en Yvonne Meijer uit Witharen kwam als derde over de streep in een tijd van 18.42. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Michel Wierbos. Zijn vrouw Corina won de prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen. Bij de 5 km konden bedrijven en verenigingen meedoen aan de Teamloop. Van een team van 3 tot 5 hardlopers werden de drie snelste tijden bij elkaar opgeteld voor het klassement. Het team van Schagen Infra uit Hasselt legde beslag op de eerste prijs. Zwembad de Meule uit Nieuwleusen werd tweede en Payned payrolling uit Staphorst eindigde als derde.

Bij de wedstrijd over 10 km ging de overwinning naar Henry Visscher uit Rouveen. De atleet van Loopgroep AG ’85 legde de vier ronden af in 35.32 minuten. Steve Oosterkamp uit Dalfsen werd tweede met een tijd van 36.56. Jeroen ten Klooster uit Wijhe passeerde als derde de meet in een tijd van 37.17. Saskia Schutte uit Veessen was de snelste dame op deze afstand. Zij finishte in een tijd van 39.33. De winnares van vorig jaar, Sara-Lynn Reuver uit Zwolle, moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plaats. Zij zette een tijd van 39.58 op de klokken. Haar plaatsgenoot Hellen Berger-de Vries kwam als derde binnen met een tijd van 40.33 en is langzaam op de weg terug na een periode van blessures. De prijs voor de snelste man van Nieuwleusen ging naar Arnoud Roo. De prijs voor de snelste vrouw van Nieuwleusen ging naar Christina Mulder.

De dames van het Unicef Comité Nieuwleusen kijken zeer tevreden terug op deze editie. Vorig jaar werd besloten om de Unicef sponsorloop te vervangen voor wedstrijden voor de jeugd. Dit bleek een goede zet. Het inschrijfgeld van de jeugd komt volledig ten goede aan Unicef. Daarnaast gaat van de 5 en 10 km 1 euro per deelnemer naar Unicef. Ook konden deelnemers een vrijwillig bedrag doneren voor Unicef. Het totale bedrag zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Klik hier voor de foto's van Marcel van Saltbommel

Klik hier voor de foto's van Karin de Weert