Klaas Kisteman en Laura Prins oppermachtig bij LIV Halve Marathon van Nieuwleusen

Bij de eerste editie van de LIV Halve Marathon van Nieuwleusen stonden maar liefst 135 deelnemers aan de start. Deze wedstrijd over 21,1 kilometer werd georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 met medewerking van Restaurant LIV. De organisatie hoopte stiekem op 100 deelnemers en dat werd dus ruimschoots overtroffen. Vanuit heel Nederland kwamen ze naar Nieuwleusen. Alleen de provincies Zeeland en Limburg waren niet vertegenwoordigd.

Parcours
De start vond plaats aan het Oosteinde naast Restaurant LIV. Via de Paltheweg en de oversteek van de N377 werd via de Evenboersweg en J.B. Kanlaan koers gezet naar het Staphorster Staatsbos. Na zo’n 7 kilometer over fietspaden door het bos, gingen de deelnemers via de Sterkensweg weer richting Nieuwleusen. De N377 werd weer overgestoken en via het fietspad van De Stouwe naar de Paltheweg liepen de deelnemers weer richting het Oosteinde om vervolgens te finishen naast het drukbezochte terras van Restaurant LIV. Speaker Ronald Nijland deed vakkundig verslag van de wedstrijd.

Thuiswedstrijd
Voor de 38-jarige Klaas Kisteman was het een thuiswedstrijd. De inwoner van Nieuwleusen is pas in 2019 begonnen met hardlopen. Vorig jaar juni sloot hij zich aan bij Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en sindsdien ontwikkelt hij zich razendsnel. Zo debuteerde hij bij de Dalli-run in Heerde op de 5 kilometer met een derde plaats in een tijd van 16.36. Vervolgens deed hij daar ook mee aan de wedstrijd over 15 kilometer en werd hij tweede met een tijd van 55.52. Deze zaterdag was hij oppermachtig. Na zo’n 5 kilometer liet hij iedereen achter zich en liep hij solo naar de finish. Met een tijd van 1.20.48 was hij bijna drie minuten sneller dan Jacco Renes uit Vianen. De atleet van Atverni kwam binnen na 1.23.31. De derde plaats was voor Cor ten Brinke uit Kampen. Hij liep een tijd van 1.24.19.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen was er eentje die met kop en schouders boven de rest uitstak. Laura Prins uit Hoogeveen liep haar eerste halve marathon en werd 5e overall. De atlete van HAC ’63 zette een tijd van 1.25.26 op de klokken. Zij was hiermee veruit de snelste van de vrouwen. Cialfo-atlete Saskia Schutte uit Veessen legde beslag op de tweede plaats. Zij finishte in een tijd van 1.30.26. Derde werd Esmée Dijk uit Amstelveen. De atlete van Rainbow Athletics Amsterdam klokte een tijd van 1.32.08. 

Tevreden
De organisatie kijkt zeer tevreden terug op deze eerste editie en verwacht niet dat het bij deze editie zal blijven. Er is veel dank verschuldigd aan de tientallen vrijwilligers die ervoor zorgden dat dit evenement georganiseerd kon worden. Veel deelnemers gaven aan te hebben genoten van het afwisselende parcours maar ook dat het zwaar werd toen de zon doorbrak. Het volgende evenement van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 is de Munnikenslagloop in Rouveen op woensdag 21 juni. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Ook is de loopgroep betrokken bij de Triathlon Staphorst op 13 mei. Ook daarvoor kan nog worden ingeschreven.

Klik hier voor de volledige uitslag

Klik hier voor de foto's van Angelique Haan en Jordy Pasman

Klik hier voor de foto's van Geert Kleis