Hoofdsponsor AG '85:

Hoofdsponsors jubileumloop:

Sponsors jubileumloop:

Wie is online:

We hebben 131 gasten en geen leden online

Subsponsors jubileumloop:

30-jarig jubileum (2015)

JUBILEUMLOOP 30 JAAR AG '85

De sponsorloop die Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseerde in het kader van haar 30-jarig jubileum heeft € 24.696 opgeleverd voor een drietal goede doelen.

Een groep van 50 hardlopers stond op vrijdagochtend 29 mei 2015 om 11.00 uur voor het gemeentehuis van Staphorst om te beginnen aan een estafetteloop van 300 kilometer in 30 uur. Burgemeester Alssema vlagde de in de jubileumshirts gehulde lopers weg nadat hij ze had toegesproken en succes had gewenst.

Na een rondje door Staphorst vertrok de groep met een bus van Blok-Huls en een busje van Payned naar Sloten om vanaf daar de route van de Elfstedentocht te lopen. Er waren etappes gemaakt van ongeveer 5 km die door minimaal vier AG’ers hardlopend werden afgelegd. De overige lopers reden er in de bus van Blok-Huls achteraan en het busje van Payned deed dienst als pendelbusje om de wissels zo snel mogelijk te laten verlopen. De lopers werden steeds begeleid door een scooter en een fietser.

De tocht ging niet geheel vlekkeloos. Zo reed de fietser een keer lek en werd er enkele keren verkeerd gelopen. De groep die op het traject Dokkum – Bartlehiem liep, verdwaalde in het donker en kon pas drie uur later weer bij de rest aansluiten. Die zaten inmiddels aan het ontbijt in Sneek, aangeboden door Stichting Staphorst Helpt Gambia, één van de drie goede doelen.

Op de etappes van IJlst naar Sloten werden de lopers getrakteerd op enkele flinke hagelbuien maar het deerde de lopers niet. Nadat Sloten was bereikt, werd er koers gezet naar Nieuwleusen om de 300 km vol te maken. Het laatste gedeelte over de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen werd gezamenlijk gelopen. De finish bij Bos Bedden was op zaterdagmiddag 30-05-2015 iets na vijven. Daar werden de lopers opgewacht door honderden belangstellenden.

Wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen had het in zijn toespraak over ’Lopen doet hopen’ maar dat het ook hopen geld op kan leveren. En dat deed het. Ronni en Claudia Schuurman konden namens Stichting Joris (onderzoek naar de zeldzame stofwisselingziekte Tyrosinemie waar hun dochtertje Lotte aan lijdt) een cheque in ontvangst nemen van € 6.296,-. Aan Auktje Alssema en Paul de Wee van Stichting Staphorst Helpt Gambia werd een cheque uitgereikt van €8.946,-. Hiermee kan een school in Wellingara uitgebreid worden. Mieke van Eldik, zorgmanager van De Hulstkampen in Nieuwleusen nam een cheque in ontvangst van € 9.454,- voor het aanschaffen van een rolstoel- en/of een duofiets.

De chauffeurs werden bedankt met een smakelijk cadeau, de jubileumcommissie met  een bos bloemen en de lopers ontvingen een AG’85 Elfstedenkruisje. Loopgroep AG’85 kan met een tevreden gevoel terugkijken op deze jubileumloop.

De gelopen routes:

Rondje Staphorst
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1547552.

Elfstedenroute Sloten - Sloten

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1532516.

Route Sloten - Nieuwleusen

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1522271.