Hoofdsponsors Oranjeloop:

Sponsors Oranjeloop:

Vrienden van de Oranjeloop:

Klok Dakkapellen

Mulder Zaken Op Orde

Schildersbedrijf William Bredewold

Jellema Automatisering

Administratiekantoor JJ Koerhuis

 

 

Alle records verbroken bij Oranjeloop

De organisatie had gehoopt op iets meer deelnemers dan vorig jaar toen ruim 250 deelnemers afkwamen op de eerste editie van de Oranjeloop in Nieuwleusen. Maar ondanks de vele hardloopevenementen in de regio dit weekend, zoals het Loopfestijn in Dalfsen, kwamen er ruim 450 hardlopers af op het snelle parcours in Nieuwleusen. En niet alleen het deelnemersrecord werd verbroken, de parcoursrecords op de 5 en 10 km bij zowel de dames als de heren werden aan flarden gelopen.

De Oranjeloop begon met de Schagen Infra Jeugdrun, een wedstrijd over een parcours van 1 mijl (1,6 km). De kinderen t/m 12 jaar liepen één ronde en de kinderen t/m 16 jaar liepen twee ronden. Winnaar van de 1 mijl werd Bas de Jong uit Zwolle, vlak voor Britt Roos uit Ruinen die eerste was van de meisjes. Zij versloeg Robin Prent eveneens uit Ruinen in de eindsprint. Stan Legebeke uit Balkbrug kwam als vierde over de streep en werd hierdoor tweede bij de jongens, net voor Jille Brinksma uit Nieuwleusen die behalve de derde prijs ook de taart kreeg voor de snelste jongen uit Nieuwleusen. Iris Gils uit Zwolle werd derde bij de meisjes. Van de meisjes won Silke Kok de taart voor de snelste Nieuwleusense.

De 2 mijl werd gewonnen door Lars van der Horst uit Nieuwleusen. Hij legde de twee ronden af in een snelle tijd van 12:08 minuten en won ook de taart voor de snelste Nieuwleusenaar. Tweede werd Roy Bollemaat uit Nieuwleusen en plaatsgenoot Kian Spijker legde beslag op de de derde plaats. Anouk Alberts uit Dalfsen werd de winnaar bij de meisjes. Chantal Krul en Iris Borger, beiden uit Nieuwleusen, werden tweede en derde. Chantal Krul won de taart voor de snelste Nieuwleusense. 

Aan de Effeweg.nl Run, de wedstrijd over 5 kilometer, stonden maar liefst 178 hardlopers aan de start. De regenbui tijdens deze loop was een welkome verkoeling voor de hardlopers. Henk Bakker uit Groningen verbrak het parcoursrecord van Henk Smalbrugge uit Hasselt en won met een tijd van 15:54 minuten. Tweede werd Yannick Akkerman eveneens uit Groningen, hij finishte in 15:57. Erwin Akkerman, lid van de organiserende vereniging AG ’85, werd derde met een tijd van 16:24. Rick Jansen won de prijs voor de snelste Nieuwleusenaar. Hij liep 17:34 minuten.
Bij de dames won Anouk Lindenholz uit Hoogeveen de eerste prijs. Met een tijd van 18:40 verbrak zij het parcoursrecord van Puck de Gier uit Zuidwolde. Ine Snoeken kwam als tweede dame binnen in 18:52 en Suzanne Broxterman uit Zwolle legde beslag op de derde plaats met een tijd van 18:58. De prijs voor de snelste Nieuwleusense dame ging naar Connie Kok, de atlete van AG ’85 liep 23:38 minuten.

Bij de Bos Bedden Run (10 km) genoot het publiek van de Marokkaan Soufiyan Elbourabia. Met een tijd van 33:20 verpulverde hij het parcoursrecord van Erik Leusink uit Punthorst met ruim 40 seconden. BB-loper Erik Slomp uit Zwolle kwam anderhalve minuut later binnen en pakte de tweede prijs met een tijd van 34:55. Johan Bloemert uit Staphorst werd knap derde met een tijd van 37:01. Michiel Huzen van AG ’85 won de prijs van snelste Nieuwleusenaar op deze afstand. Hij zette een tijd neer van 39:06.
Bij de dames was Petra Hasper uit Meppel ongenaakbaar. Met een tijd van 40:04 verbeterde zijn het parcoursrecord van Mirella Makkinga uit Nieuwleusen. Achter Petra Hasper werd Manon Herbert uit Hardenberg tweede met een tijd van 42:37. Margriet Beekman uit Zwolle zat daar vlak achter met 42:38. AG-er Mirella Makkinga kwam als vierde dame over de streep en was net als vorig jaar de snelste Nieuwleusense. Zij liep 43:27.

Voorafgaand aan de Oranjeloop deden de kinderen van de basisscholen mee aan de sponsorloop voor Unicef. Deze Unicef Kids Run bracht ruim duizend euro op. Van elke deelnemer aan de Oranjeloop ging één euro naar Unicef. Ook konden voorinschrijvers een extra bedrag doneren aan Unicef. Het exacte totaalbedrag voor Unicef zal later bekend gemaakt worden. 

De organisatie kijkt terug op een succesvolle Oranjeloop en ontving ook veel complimenten van deelnemers en publiek. De Oranjeloop kon niet georganiseerd worden zonder de vele vrijwilligers en sponsors. De derde editie van de Oranjeloop vindt plaats op vrijdag 5 september 2014!

De prijswinnaars:

Schagen Infra Jeugdrun 1 mijl:
Jongens: 1. Bas de Jong, Zwolle 5:45, 2. Stan Legebeke, Balkbrug 5:56, 3. Jille Brinksma, Nieuwleusen 6:06
Meisjes: 1. Britt Roos, Ruinen 5:51, 2. Robin Prent, Ruinen 5:52, 3. Iris Gils, Zwolle 6:23

Schagen Infra Jeugdrun 2 mijl:
Jongens: 1. Lars van der Horst, Nieuwleusen 12:08, 2. Roy Bollemaat, Nieuwleusen 12:36, 3. Kian Spijker, Nieuwleusen 13:19
Meisjes: 1. Anouk Alberts, Dalfsen 14:58, 2. Chantal Krul, Nieuwleusen 15:21, 3. Iris Borger, Nieuwleusen 15:39

Effeweg.nl Run (5 km):
Heren: 1. Henk Bakker, Groningen 15:54, 2. Yannick Akkerman, Groningen 15:57, 3. Erwin Akkerman, Meppel 16:24
Heren 40+: 1. Hendri Schipper, Sibculo 19:46, 2. Klaas Compagner, Nieuwleusen 19:54, 3. Klaas Arkema, Hasselt 20:04
Heren 50+: 1. Stephen Riemens, Zwolle 18:15, 2. Jan Beldman, Dalfsen 18:57, 3. Arie Veurink, Balkbrug 19:26
Dames: 1. Anouk Lindenholz, Hoogeveen 18:40, 2. Suzanne Broxterman, Zwolle 18:58, 3. Henrieke Aalberts, Zwolle 19:32
Dames 35+: 1. Ine Snoeken, Ruinen 18:52, 2. Heidy Snijders, Zuidwolde 21:59, 3. Angeliek Wesselink, Staphorst 23:20

Bos Bedden Run (10 km):
Heren: 1. Soufiyan Elbourabia, Marokko 33:20, 2. Erik Slomp, Zwolle 34:55, 3. Sjoerd van Westerop, Zwolle 38:17
Heren 40+ 1. Johan Bloemert, Staphorst 37:01, 2. Gerard Dunnink, Steenwijk 38:35, 3. Patrick Dijk, Raalte 38:40
Heren 50+ 1. Henk Oldehinkel, Dedemsvaart 39:44, 2. Erik Bakker, De Bult 40:20, 3. Adri Deemter, Hardenberg 41:29
Dames: 1. Manon Herbert, Hardenberg 42:37, 2. Wilmke Boersma, Zwolle 45:14, 3. Stéphanie Bergsma, Nieuwleusen 45:28
Dames 35+: 1. Petra Hasper, Meppel 40:04, 2. Margriet Beekman, Zwolle 42:28, 3. Mirella Makkinga 43:27

Klik hier voor alle uitslagen

Foto's

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Anne Jan Haak:

{vsig}fotos/2013/oranjeloop{/vsig}

Geert Kleis heeft ook prachtige foto's gemaakt. Klik hier voor de foto's van de Effeweg.nl 5 km Run en hier voor de foto's van de Bos Bedden 10 km Run.

Marcel van Saltbommel heeft ook prachtige foto's gemaakt. Klik hier voor de foto's op NieuwleusenOnline.nl en hier voor nog meer fraaie foto's.

Nog meer prachtige foto's: Jan van den Berg heeft ruim 800 foto's gemaakt. Klik hier voor deze foto's.

Hoofdsponsor 1 en 2 mijl Jeugdrun

Schagen Infra BV maakt onderdeel uit van de Schagen Groep. Een groep bedrijven, welke opereert vanuit Hasselt (Ov.) met wegenbouw, projectontwikkeling, handel en productie én vanuit 't Harde met het Bouwbedrijf Salverda BV (bouw en betonreparaties)

De hoofdvestiging van Schagen Infra BV is in Hasselt, terwijl er nevenvestigingen zijn in Hoogeveen en Swifterbant. In Hasselt is naast het hoofdkantoor van Schagen ook de asfaltcentrale (MIO BV), de betoncentrale (BCH BV) en de materieeldienst gevestigd.

Schagen Infra BV is als wegenbouwbedrijf al bijna 60 jaar actief in Noordoost Nederland. Het werkgebied strekt zich uit over de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Hoofdsponsor 5 km Run
Effeweg.nl is een jonge en enthousiaste touroperator met een zeer breed aanbod busreizen, zoals: stedentrips, fietsreizen, singlereizen, muziekreizen, excursiereizen en kerstreizen, allen supervoordelig door heel Europa. Effeweg.nl bestaat sinds 2002 als onderdeel van Gebo Specials en Betuwe Express en is 

inmiddels een begrip in de Nederlandse reismarkt. Wij richten ons, als direct seller, op een brede doelgroep. Alles wordt, vanuit ons hoofdkantoor in Nieuwleusen, in eigen beheer uitgevoerd; van inkoop, verkoop, vervoer, verblijf, vermaak tot aan marketing. Hierdoor bieden wij u een goede prijs-kwaliteitverhouding. Er wordt gereden met een eigen en uitgebreid wagenpark met comfortabele touringcars en goed opgeleide chauffeurs. Effeweg.nl is aangesloten bij: ANVR, SGR, Calamiteitenfonds en Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven.

Hoofdsponsor 10 km Run
Als u een bed, slaapkamerinrichting of een kinderkamer wilt aanschaffen, gaat u niet over een nacht ijs. U brengt immers een groot deel van uw leven in bed door. Niet alleen voor uw nachtrust en comfort zoekt u kwaliteit en duurzaamheid, maar ook voor uw gezondheid zoekt u het beste. Een bezoek aan Bos Bedden is dan ook een goed begin. Bij Bos Bedden vindt u een uitgebreid assortiment aan kwaliteitsbedden en alles wat daar bij hoort. Met ruim 30 jaar ervaring en 3000 m showroom staan wij bol van ervaring en aanbod op beddengebied. Profiteer daarvan als u een bed wilt aanschaffen. U krijgt van ons een eerlijk en deskundig advies. Bos Bedden is eenvoudig te bereiken en parkeren is geen enkel probleem. Bovendien stopt er een bus voor de deur. Onze showroom is bijzonder rolstoelvriendelijk ingericht en de diverse afdelingen zijn met de lift goed te bereiken. Wij maken graag tijd voor u!

Sponsors Oranjeloop:

Subsponsors Oranjeloop:
Lineatus Communicatie, Activium Business Consultancy, Verspreidingsburo Vrieling, Doeland Nieuwleusen, Autobedrijf Henri van der Veen, Klinge Tweewielers, Jacobs Groep, Balans Fysiotherapie & Fitness, Autobedrijf Jansen Balkbrug, Run2Day Hoogeveen, Autorijschool Blok Huls, Haarmode Petra, Autobedrijf Ophoff, PLUS Bakker, Installatiebedrijf A. Heide, Fortune hot drinks regio Zwolle, BTvD, Autobedrijf Wout Zieleman, Spans Makelaardij, Alvasi Reclame, Univé, Evenementencomplex De Deel, Duntep BV, Hof van Dalfsen

Vrienden van de Oranjeloop:
Massier Diervoeders, Salon Images, Schoorsteenveger A. Pot Dienstverlening, Administratiekantoor Mulders, Cafetaria Nieuwleusen, Restaurant De Troubadour, Café Cafetaria Slijterij en Zalen 't Witte Peerd, Slagerij Kouwen, Lindenholz Rijwielen Schaatsen Skeelers, Veerman Tuingereedschapwinkel, Veijer Trappen Staphorst, CompuStore, T.B. Schiphorst, Henk Kuiper Auto's Staphorst, Selecsys, Ardesch Interiors, Westins Woning en Project Stoffeerderij, Beltman Woodworks, Houthandel Wobben, Euronics Westerman, Schildersbedrijf William Bredewold, Wegrestaurant De Lichtmis, Echte Bakker Borger, La Vida Mode, Oosterveen's Oliehandel, Modehuis Beekman Nouveau, Bakfestijn, Hoveniersbedrijf Freddy Hekman, Restaurant Café De Viersprong, Authentiek Bouw, Brood- en Banketbakkerij Wim Timmer, Vechtdal Bouw, Sport en Wellnessclub Helios, Budget-Bestrating, Westerman Logistics, Autoschade Herstel Bert Bloemert, Kapsalon Hilly, Schildersbedrijf A. Bakker, W. Jansen Groente en Fruit, Simon de Haas BV, Administratiekantoor JJ Koerhuis, Café De Brouwerij, Tibben, Bloemisterij Stegerman, Administratiekantoor Bouwman en Pot, Pedicurepraktijk Ina Otten, Houthandel Alteveer, Aannemersbedrijf Bert Brinkman, Autoschade Meyer, C1000 De Groot, Haarstudio Geke, Jellema Automatisering, Zunni Fitnesscentrum, HEMA Nieuwleusen, Bommel's Fotoshop, Stukadoorsbedrijf Gebr. Kijk in de Vegte

De Oranjeloop 2013 werd mede mogelijk gemaakt door: