Hoofdsponsor AG '85:

Wie is online:

We hebben 365 gasten en geen leden online

Volg ons op Twitter:

LoopgroepAG85 Michiel Veldman tweede bij Wiezoloop in Wierden https://t.co/jj1tdC7SuW
4hreplyretweet
LoopgroepAG85 AG'ers in actie bij Triatlon Experience in Vroomshoop https://t.co/xcu9ASQla5
4hreplyretweet
LoopgroepAG85 RT @dalfsermarskr: De atleten van @LoopgroepAG85 bij diverse wedstrijden actief. Dit verslag en de andere sportverslagen op: https://t.co/
LoopgroepAG85 Harm Dunnink in actie bij 10 Venenloop in Tiendeveen https://t.co/uvIHY84m2V
LoopgroepAG85 Eerste plaats voor Albert Mussche bij Rietplasloop https://t.co/lBlGDUW1Sn

3 km testloop

Enkele keren per jaar staat de clubtraining in Nieuwleusen in het teken van de 3 km testloop. Deze testloop wordt gehouden op het fietspad langs het Westeinde.

Voor bijvoorbeeld een 10 kilometer is een 3 kilometer tempoduurloop een uitstekende manier om jezelf te testen en om te werken aan snelheid. 3 km, het lijkt zo weinig. De truc is om niet té snel te starten. Het lijkt heel overzichtelijk en makkelijk. Meteen vanaf de start er tegenaan. Maar dan kom je vanzelf na ongeveer 1500 meter er achter dat die tweede helft echt lastig gaat worden. Hoe vaker je die 3 kilometer als test loopt, hoe meer ervaring je krijgt om je tempo te verdelen. Probeer genoeg over te houden om de tweede helft net zo goed, of zelfs iets beter te lopen, dan de eerste helft.

De deelnemers vertrekken om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van USV aan de Kon. Julianalaan 71 voor een warming up richting het Westeinde. Om ongeveer 20.00 uur zal dan het startschot klinken voor de 3 km. De uitslagen worden dezelfde avond nog geplaatst op uitslagen.nl. Voor de leden van AG '85 telt het resultaat mee voor het clubkampioenschap. 

De terugweg naar de parkeerplaats van USV gebeurt in een rustig duurlooptempo. Doordat we al met al ruim een uur onderweg zijn, is het een complete training. Je werkt in die relatief korte periode aan je basisconditie maar ook aan specifieke snelheid voor langere afstanden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Iedereen is van harte welkom om mee te doen, ook niet-leden. Vooraf aanmelden is niet nodig.